Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Persoanele care vor publică date false pentru a primi compensații vor fi pedepsite

© Sputnik / Mihai Carausimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2022
Abonare
Marcel Spatari a explicat ce se va întâmpla cu cei care publică date false pentru a primi compensații cât mai mari din partea statului.
CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. Cetăţenii care furnizează informaţii false pentru a primi compensaţii cât mai mari vor fi pedepsiţi. Declarația a fost făcută de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, în cadrul unei conferințe de presă.
Ministrul a spus că datele primite de la potențialii beneficiari vor fi verificate cu informațiile din sistemele Serviciului Fiscal, Casei Naționale de Asigurări Sociale și Cadastru.
„Statul nu știe totul, aceasta este o realitate, și nu o putem schimba într-o zi. De exemplu, statul nu cunoaște veniturile deținătorilor de brevete, pentru că aceștia nu sunt declarați în alte sisteme informatice, ci în acest sistem informatic. Vom interacționa cu sistemele informatice ale Serviciului Fiscal, Fondul Social Naţional şi vom face verificările necesare pentru a afla dacă venitul declarat nu este mai mic decât cel cunoscut de stat”, a spus Spatari.
Spatari a declarat că ministerul nu își propune să urmărească pe toți cei care solicită despăgubiri. Însă, beneficiarii identificați că nu prezintă datele corect vor fi obligate să restituie banii.
Electricitate  - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2022
Economie
Spînu: Vom cumpăra energie electrică din România
Fluxul de știri
0