Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul francez al Finanțelor: SUA profită de criza energetică din UE

© AFP 2024 / EMMANUEL DUNANDBruno Le Maire
Bruno Le Maire - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2022
Abonare
Washingtonul vinde gaze către UE la preţuri de patru ori mai mari decât cele de acasă, a spus ministrul francez al Finanțelor.
BUCUREŞTI, 12 oct – Sputnik, Doina Crainic. SUA nu ar trebui să li se permită să domine piața globală a energiei, în timp ce UE suferă în urma consecințelor conflictului din Ucraina, a avertizat ministrul francez al Finanțelor, Bruno Le Maire.

„Conflictul din Ucraina nu trebuie să ducă la dominația economică a Americii și la o slăbire a UE”, a declarat Bruno Le Maire, vorbind la Adunarea Națională, potrivit RT.

Le Maire a spus că este inacceptabil că Washingtonul „își vinde gazul natural lichefiat la preţuri de patru ori mai mari decât prețul stabilit pentru propriii lor industrialişti”, adăugând că „slăbirea economică a Europei nu este în interesul nimănui”.
„În ceea ce priveşte problema energiei, trebuie să ajungem la o relație economică mai echilibrată între partenerii noștri americani și continentul european”, a subliniat Le Maire.
Înainte de conflictul din Ucraina, Rusia era cel mai mare furnizor de gaze din UE, reprezentând aproximativ 45% din importurile de gaze ale blocului. Însă, din cauza sancțiunilor impuse împotriva Moscovei în ultimele luni, livrările de gaze rusești către UE au scăzut semnificativ.
CET-urile din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2022
Societate
Oficial – Noile tarife la încălzire aprobate de către ANRE
Fluxul de știri
0