Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oficial – Noile tarife la încălzire aprobate de către ANRE

© Sputnik / Mihai CarausCET-urile din Chișinău
CET-urile din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2022
Abonare
ANRE a aprobat noi prețuri reglementate la energia electrică produsă în cadrul centralelor electrice de termoficare și tarifele pentru energia termică livrată în cadrul sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică.
CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. Astăzi Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a ajustat, în ședință publică, prețurile reglementate la energia electrică produsă în cadrul centralelor electrice de termoficare și tarifele pentru energia termică livrată în cadrul sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică.
Potrivit unui comunicat de presă al ANRE, factorii obiectivi care determină necesitatea revizuirii tarifelor și prețurilor reglementate sunt:
majorarea prețului mediu de procurare a gazelor naturale cu circa 50% în raport cu prețurile în vigoare din luna ianuarie;
majorarea indicelui prețurilor de consum mediu anual pentru anul 2022 în conformitate cu prognoza indicatorilor macroeconomici, de la 6,9 % la 21,9%;
majorarea cuantumului indicelui prețurilor de consum al SUA în anul 2022 de la 3% la 8,30%.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2022
Editoriale
UE s-ar putea confrunta cu revolte. Cine profită de criza din Europa
Fluxul de știri
0