Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Asia începe să joace un rol cheie în lume - Putin

© Sputnik / Alexei Danichev / Accesați arhiva multimediaPutin
Putin - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Rusiei Putin a menționat rolul politic cheie al Asiei în lumea multipolară.
CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Au loc schimbări serioase în politica globală, lumea devine multipolară, Asia începe să joace un rol cheie, a spus președintele Rusiei Vladimir Putin.
"Întâlnirea de astăzi are loc pe fundalul unor schimbări serioase în politica globală și în economie. Lumea devine cu adevărat multipolară. Și un rol foarte vizibil, dacă nu chiar un rol cheie îl joacă aici Asia, unde se consolidează noi centre de putere”, a spus el la Conferința privind interacțiunea și măsurile de încredere în Asia (CICA) de la Astana.
Putin a menționat că țările din regiunea asiatică sunt locomotiva creșterii economice mondiale, cu un randament bun activează asociațiile de integrare.
„Rusia participă activ în toate aceste procese. Noi ne pronunțăm pentru dezvoltarea și prosperarea Asiei și pentru crearea în acest scop a unui spațiu deschis larg pentru cooperarea comercială și investițională reciproc avantajoasă, pentru extinderea și aprofundarea legăturilor de cooperare în diverse sectoare ale economiei”, a spus președintele Federației Ruse.
El a amintit că anume Rusia a stat la originea creării Consiliului de Afaceri de pe lângă Conferință, prin care în ultimii ani au fost organizate o mulțime de conferințe și seminare de succes, pe întreg spectrul tematicii economice.
Президент РФ В. Путин провел встречи на полях саммита ШОС - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2022
Rusia
Putin: Rusia cere eliminarea barierelor din calea aprovizionării cu mărfuri
Fluxul de știri
0