Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Rusia cere eliminarea barierelor din calea aprovizionării cu mărfuri

© POOL / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел встречи на полях саммита ШОС
Президент РФ В. Путин провел встречи на полях саммита ШОС - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Putin: Rusia cere eliminarea barierelor artificiale din lanțurile de aprovizionare cu mărfuri.
BUCUREȘTI, 13 oct – Sputnik. Rusia cere să fie eliminate toate obstacolele artificiale și nelegitime din calea restabilirii circuitului global de mărfuri, a spus Vladimir Putin în cuvântarea sa la cel de-al șaselea summit al Conferinței pentru Interacțiune și Măsuri de Consolidare a Încrederii în Asia (CICA) de la Astana.
„Noi facem apel la eliminarea tuturor barierelor artificiale și nelegitime, care împiedică restabilirea funcționării normale a lanțurilor globale de aprovizionare, pentru a rezolva neîntârziat problemele din domeniul securității alimentare”, a spus el.
Anterior președintele rus a precizat că volatilitatea crescută a prețurilor mondiale la energie, materii prime și alte bunuri esențiale a condus la apariția unei amenințări reale de foamete și tulburări sociale, în special în cele mai sărace țări.
Putin a ajuns la Astana în noaptea de 12 spre 13 octombrie. Pe 14 octombrie, șeful statului va participa la o reuniune a Consiliului șefilor de stat al CSI și la summitul Rusia-Asia Centrală. De asemenea, el are programate mai multe întâlniri bilaterale și trilaterale, inclusiv cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan.
La Istanbul, în iulie, au fost semnate două documente interconectate pentru soluționa problemele aprovizionării cu alimente și îngrășăminte pe piețele mondiale. Primul, un memorandum, prevede asumarea de către ONU a obligației de a elimina diversele restricții la exportul de produse agricole și îngrășăminte rusești pe piețele mondiale. Al doilea definește algoritmul pentru exportul produselor agricole ucrainene din porturile Mării Negre controlate de Ucraina. Cu toate acestea, după cum subliniază Moscova, în partea ce ține de exporturile din Rusia, înțelegerea deocamdată nu funcționează.
Decizia UE de eliminare a restricțiilor la livrarea cerealelor și îngrășămintelor rusești doar pentru țările europene a fost calificată anterior de Vladimir Putin drept una hidoasă. Rusia își va vinde cerealele în ciuda restricțiilor, a spus el, dar dorește ca acestea să ajungă în cele mai sărace țări. Potrivit președintelui rus, cerealele nu sunt furnizate țărilor despre care s-a discutat inițial.
militari - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2022
Editoriale
Sarcinile grupării militare comune a Rusiei și Belarusului
Fluxul de știri
0