Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Vom plăti mai mult pentru energia electrică – decis

© Sputnik / Mihai CarausANRE
ANRE - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2022
Abonare
ANRE a majorat tarifele pentru consumatorii casnici la furnizarea energiei electrice în urma solicitărilor distribuitorilor Premier Energy și FEE Nord.
CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. ANRE a acceptat solicitarea Premier Energy de ajustare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice. Astfel, pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune prețul pentru energia electrică va fi de 3, 15 lei/kwh în loc de 2,64 lei cum era până acum.
Precizăm că furnizorul Premier Energy a solicitat majorarea până la 3,23 lei kw/h, dar a fost acceptat tariful de 3,15 lei kw/h. Premier Energy a solicitat ajustarea tarifelor începând cu 1 octombrie. Totuși, noile tarife vor fi aplicate din ziua în care hotărârea ANRE va fi publicată în Monitorul Oficial.
ANRE a aprobat și solicitarea FEE Nord de ajustare a tarifelor la energia electrică.
Consumatorii din nordul țării vor achita 3.21 lei kw/h, fără TVA.
În cadrul ședinței s-a anunțat că noile tarife vor fi aplicate din ziua în care hotărârea ANRE va fi publicată în Monitorul Oficial.
CET-urile din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2022
Societate
Oficial – Noile tarife la încălzire aprobate de către ANRE
Fluxul de știri
0