Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

FSB a contracarat atacurile teroriste planificate de Ucraina la Moscova

© Sputnik / Russian Federal Security Service / Accesați arhiva multimediaServiciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei
Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2022
Abonare
FSB a contracarat atacurile teroriste pregătite de serviciile speciale ucrainene în regiunea Moscovei
CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a oprit actele de sabotaj și terorism pe care serviciile speciale ucrainene le pregăteau în regiunea Moscovei folosind sistemele de rachete portabile de om Igla (MANPADS), a anunțat miercuri FSB-ul rus, care este citat de RIA Novosti.
Precizăm că sistemul portabil de apărare aeriană MANPADS este o rachetă ușoară, lansată pe umeri, sol-aer. MANPADS sunt, în general, arme ghidate și reprezintă o amenințare majoră pentru aeronavele cu zbor redus, în special elicopterele.
"Pregătirea de către serviciile speciale ale Ucrainei a actelor de sabotaj și terorism cu arme de înaltă precizie în regiunea Moscovei a fost contracarată. Un cetățean al Ucrainei, născut în 1972, a fost reținut", se arată în comunicat.
Potrivit datelor operaționale, reținutul, la indicațiile Serviciului de Securitate al Ucrainei, într-o ascunzătoare amenajată într-un autoturism, a transportat în Rusia din Kiev, în tranzit prin Estonia, MANPADS Igla pentru pregătirea actelor teroriste și, de asemenea, a ales un loc pentru depozitarea ei.
„Inculpatul s-a pocăit de fapta sa și cooperează la anchetă”, anunță FSB în mesajul său. Lui i-au fost găsite două MANPADS Igla și „mijloace de comunicare care confirmă acțiunile sale penale și contactele cu ofițerii SBU (Serviciul de Securitate a Ucrainei – n.n.)”.
Deocamdată dosarul penal a fost inițiat în temeiul unui singur articol - privind achiziționarea și depozitarea ilegală de arme de către un grup organizat (partea 4 a articolului 222 din Codul Penal al Federației Ruse), în cadrul căruia „implicarea sa în alte acțiuni ilegale sunt documentate”.
Linia feroviară a podului Crimeii după atacul terorist - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2022
Rusia
FSB a numit suspecții de organizarea și executarea atacului terorist pe podul Crimeii
Fluxul de știri
0