Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Spînu: Centrala de la Cuciurgan asigură tot consumul de electricitate din Moldova

© Sputnik / Mihai CarausАндрей Спыну
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a declarat că Moldova nu mai importă gaze din Ucraina și că întregul consum este asigurat de Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan din regiunea transnistreană.
CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. Spînu spune că după ce ieri rachetele rusește au lovit ținte din Ucraina, inclusiv ce țin de infrastructura energetică, exportul de electricitate către Uniunea Europeană și Republica Moldova a fost stopat. Moldova importa din Ucraina 30% din energia electrică consumată.
“Astăzi, începând cu ora 03:00 dimineața, 11 octombrie 2022, Republica Moldova primește integral energie electrică de la MGRES (Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan – n.n.). Acest lucru este posibil deoarece MoldovaGaz a alocat suplimentar către MGRES 0,9 milioane de m3 de gaz pentru a produce necesarul de energie electrică pentru 24 de ore. Acum prioritatea noastră este să asigurăm țara pentru următoarea perioadă cu energie electrică la cel mai mic preț posibil în această situație complicată”, a scris Spînu pe Telegram.
El a mai precizat că a discutat cu factori de decizie din Ucraina și uniunea Europeană pentru a asigura cu energie electrică Moldova.
“Ieri am avut discuții cu Ucraina, România, Uniunea Europeană ca să găsim împreună o soluție bună pentru moldoveni. Voi continua să informez cetățenii și presa în legătură cu acțiunile noastre”, a scris ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2022
Internațional
Livrările de gaze din SUA către UE, la un nivel record, dar cu un cost de 10 ori mai mare
Fluxul de știri
0