Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Prețurile gazelor în Europa au scăzut la cel mai mic nivel din ultimele trei luni

© Sputnik / Pavel Lvov / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prețurile gazelor în Europa au scăzut luni la cel mai mic nivel din ultimele trei luni, arată datele de la London Intercontinental Exchange.
BUCUREŞTI, 11 oct – Sputnik. Contractele Futures din noiembrie la indicele TTF din Olanda au scăzut luni cu 7,8%, până la 144 euro pe megawatt-oră (140 dolari), cel mai mic nivel înregistrat din iulie. Ulterior, prețurile şi-au recăpătat unele dintre pierderi, tranzacționarea fiind la 150 de euro pe megawatt-oră în jurul orei 10:00 GMT. Cu toate acestea, acestea au fost încă în scădere cu aproape 10% în ultimele cinci zile de tranzacționare.
Săptămâna precedentă a înregistrat cea mai accentuată scădere a prețurilor gazelor de la începutul lunii septembrie. Analiștii spun că vremea mai caldă decât de obicei, care se aşteaptă să dureze cel puțin încă două săptămâni, a adus o ușurare pe piață, relatează RT.
De asemenea, în ciuda scăderii livrărilor de gaze din Rusia, țările europene continuă să-și completeze instalațiile de depozitare – nivelul rezervelor din depozitele subterane este deja aproape de 91%, potrivit Infrastructurii de gaze Europa. Depozitele sunt umplute în mare parte cu gaz natural lichefiat (GNL), al căror fluxuri, potrivit datelor compilate de Bloomberg, sunt în prezent la cele mai înalte niveluri din 2016.
După incidentul care a afectat conductele Nord Stream luna trecută, gazul rusesc este livrat în prezent în Europa prin singura linie de tranzit rămasă prin Ucraina. Potrivit operatorului sistemului de tranzit de gaze din Ucraina, fluxurile prin stația de distribuție a gazelor Sudzha sunt stabile, totalizând 42,4 milioane de metri cubi la 10 octombrie.
Biden - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2022
Editoriale
”Ca un prostănac”. Pe Biden l-au făcut dependent de petrol
Fluxul de știri
0