Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova a anunțat atingerea tuturor obiectivelor loviturii masive asupra Ucrainei

© Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaLansarea unei rachete de pe o navă militară
Lansarea unei rachete de pe o navă militară  - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2022
Abonare
Trupele ruse au continuat să lovească obiective militare și de infrastructură din Ucraina
CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. Scopul atacului asupra obiectivelor militare și energetice ale Ucrainei a fost atins, au declarat responsabili din cadrul Ministerului rus al Apărării.
„Astăzi, Forțele Armate ale Federației Ruse au continuat să efectueze lovituri masive cu arme aeriene și maritime de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune împotriva obiectivelor militare de comandă și control și ale sistemului energetic al Ucrainei. <...> Toate țintele desemnate au fost lovite”, a menționat Ministerul rus al Apărării.
După cum s-a anunțat anterior, exploziile au avut loc în regiunile Kiev, Zaporojie, Nikolaev, Vinița, Rivne, Hmelnițki, Dnepropetrovsk și Odesa.
În capitala Ucrainei, a fost introdusă întreruperea după grafic a curentului din cauza deteriorării infrastructurii. De asemenea, aproape jumătate din trenurile din toată țara au întârziere, a informat Căile Ferate Ucrainene.
S-a întrerupt curentul în mai multe regiuni. În special, primarul orașului Lvov, Andrei Sadovoi, a spus că aproximativ 30 la sută din oraș a rămas fără electricitate după loviturile trupelor ruse. Există și întreruperi în comunicațiile mobile.
Serviciul de Securitate a Ucrainei le-a cerut cetățenilor ucraineni să nu filmeze locurile lovite de bombe, menționând că acest lucru ar putea duce la răspundere penală.
Cu o zi înainte, Forțele Armate Ruse au lansat o lovitură masivă cu arme cu rază lungă de acțiune, de înaltă precizie asupra obiectelor de comandă militară, sistemelor de comunicații și energetice ale Ucrainei, a informat Ministerul Apărării. Aceștia au subliniat că scopul acestui atac a fost atins, toate țintele desemnate au fost lovite.
După cum a explicat Vladimir Putin la o întâlnire cu membri permanenți ai Consiliului de Securitate, acesta a fost un răspuns la atacul terorist de pe podul din Crimeea, organizat de serviciile speciale ucrainene, și la alte atacuri asupra infrastructurii.
După cum s-a anunțat, au fost semnalate explozii regiunile Kiev (și în orașul Kiev) Harkov, Odesa, Dnepropetrovsk, Lvov (și orașul Lvov), Ivano-Frankovsk, Ternopol, Hmelnițki, Konotop, Rivne, Poltava, Zaporojie, Vinița, Sumi, Jitomir. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a declarat că 12 persoane au fost ucise și peste 80 au fost rănite.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2022
Rusia
Putin: Atacul terorist de pe podul Crimeii a fost organizat de serviciile ucrainene
Fluxul de știri
0