Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Munteanu îl va înlocui pe Dumitru Robu la funcția de procuror general interimar

© Sputnik / Miroslav RotariSediul Procuraturii Generale
Sediul Procuraturii Generale - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2022
Abonare
Consiliul Superior al Procurorilor l-a desemnat pe Ion Munteanu la funcția de procuror general interimar, al cărui mandat la interimat a expirat.
CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. Ministrul Justiției al Republicii Moldova, Sergiu Litvinenco, a anunțat pe rețelele e socializare că astăzi Consiliul Superior al Procurorilor a decis că Ion Munteanu este candidatul la funcția de procuror general interimar. În prezent, domnul Munteanu este adjunctul interimar al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție.
Litvinenco precizează că acum președintele Republicii Moldova urmează să decidă dacă acceptă sau nu candidatura domnului Ion Munteanu.
Sergiu Litvinenco a ținut să-i mulțumească procurorului general interimar Dumitru Robu.
“Îi mulțumesc domnului Dumitru Robu pentru activitatea desfășurată. Apreciez înalt rezultatele pe care le-a obținut și sper tare mult să se regăsească într-o funcție de mare responsabilitate în organele procuraturii”, a scris ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.
Amintim că anterior procurorul Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, a precizat că din data de 6 octombrie procurorul Eduard Bulat a preluat funcția de procuror general interimar după ce în data de 5 octombrie mandatul lui Dumitru Robu la funcția această funcție a expirat. Și asta pentru că, potrivit Regulamentului Procuraturii, funcția de procuror general interimar urmează să fie preluată de către adjunctul responsabil de domeniul urmării penale, iar acesta este Eduard Bulat.
Cherpec a mai precizat că Eduard Bulat va deține această funcție până în momentul în care Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) va desemna un nou procuror general interimar.
Platforma DA - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2022
Politică
Platforma DA cere demisia lui Spînu și anunță că va depune un denunț la Procuratură
Fluxul de știri
0