Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Armata SUA ”sărăcește” din pricina Ucrainei

armata - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2022
Abonare
Susținerea Ucrainei costă tot mai mult pe americani. Deși SUA nu încetează să livreze armament și muniție, surse din armata americană atrag atenția că se reduc semnificativ rezervele.
CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. Armata americană va rămâne fără rezerve de muniție din pricina susținerii regimului de la Kiev. Aceasta este concluzia mai multor specialiști americani în armată și securitate, în contextul în care fluxul de armament și muniție spre Ucraina pare neîntrerupt.
SUA este cel mai important ”donator” de armament către Ucraina. A livrat arme și muniție oficial în valoare de 16,8 miliarde de dolari, de la 24 februarie încoace, iar nu mai devreme de o săptămână în urmă, oficialii americani au aprobat încă un pachet de ajutor militar Ucrainei, în valoare de 625 de milioane de dolari, care va include încă patru sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS), precum şi mai multe obuziere şi muniţie.
Însă stocurile americane de anumite echipamente "îşi ating nivelurile minimum necesare pentru planificare şi instruire" şi reaprovizionarea stocurilor la nivelul lor de dinaintea invaziei ar putea lua "mai mulţi ani", potrivit lui Mark Cancian, de la Center for strategic and international studies (CSIS).
OPEC - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2022
Internațional
SUA acuză: OPEC Plus ține cu Rusia
Fluxul de știri
0