Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vučić a vorbit despre noua propunere a Occidentului de aderare la UE

© Sputnik / Aleksej Nikolskij / Accesați arhiva multimediaAleksandar Vucic
Aleksandar Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2022
Abonare
Președintele sârb Vučić: Belgradului i s-a oferit aderarea la UE în schimbul admiterii Kosovo la ONU
CHIȘINĂU, 9 oct - Sputnik. Țările occidentale au oferit Belgradului accelerarea integrării europene și beneficii economice în schimbul acceptării aderării la ONU a autoproclamatei republică Kosovo, a declarat președintele sârb Aleksandar Vučić.
„În schimb, Serbia ar primi, chiar dacă nu este expres specificat, dar ar primi o intrare rapidă în UE și, probabil, beneficii economice semnificative. <...> Am răspuns că este inacceptabil pentru Serbia, conform constituției și nu numai conform constituție, ca Kosovo să devină membru al ONU”, a spus politicianul într-o adresă adresată cetățenilor.
Anterior, s-a anunțat că reprezentanții Germaniei și Franței au transmis Belgradului oficial un proiect de document, care presupunea admiterea autoproclamatului Kosovo la organizațiile internaționale, dar Vučić l-a respins.
El a spus că se așteaptă în viitorul apropiat să se facă încercări de a aduce Pristina în Consiliul Europei, iar apoi să ridice problema apartenenței Kosovo la ONU.
Fluxul de știri
0