Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Acordul între Algeria și Rusia privind achiziționarea de arme deranjează Washingtonul

Armament - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2022
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat din SUA a declarat că acordul încheiat între Algeria și Moscova privind achiziţionarea de armament constituie o problemă.
CHIȘINĂU, 9 oct - Sputnik. Deputații americani au cerut sancţionarea oficialilor guvernamentali algerieni.
Statele Unite au în vizor Algeria, care a semnat un acord cu Moscova privind livrarea de arme. Vedant Patel, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, a avertizat Algeria că orice țară care continuă să sprijine Rusia reprezentă o problemă.
„Desigur, orice țară care continuă să sprijine Rusia în acest moment în legătură cu conflictul din Ucraina, cu încălcarea nedreaptă şi ilegală a integrității teritoriale și a suveranității Ucrainei, ar constitui o problema gravă”, a declarat Patel, potrivit Sputnik France.
La sfârșitul lunii septembrie, 27 de deputați americani au trimis o scrisoare către Anthony Blinken în care i-au cerut să sancționeze Algeria pentru că a încheiat un acord anul trecut cu Rusia cu privire la furnizarea de arme. Având o valoare de 7 miliarde de dolari, contractul a inclus în special sisteme de aeronave de luptă și de apărare antiaeriană Su-57.
Potrivit membrilor Congresului, acest acord intră sub incidenţa Legii CAATSA (combaterea adversarilor Americii prin Legea privind sancțiunile), care prevede sancțiuni împotriva statelor care semnează acorduri cu anumite țări, inclusiv Rusia, în domeniul apărării și informațiilor.
NATO - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2022
Internațional
Lituania cere NATO să livreze fără limită arme către Ucraina
Fluxul de știri
0