Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lituania cere NATO să livreze fără limită arme către Ucraina

© AP Photo / Rahmat GulNATO
NATO - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2022
Abonare
Șeful diplomației lituaniene a cerut aliaților NATO să livreze armatei ucrainene toată muniția pe care o au în rezervele lor.
Lituania a „apărat întotdeauna, la toate nivelurile posibile, ideea potrivit căreia Ucraina are nevoie de tot ceea ce avem”, a declarat Ministrul Afacerilor Externe din Lituania, Gabrielius Landsbergis, într-un interviu pentru Ucrinform.
„Acum este evident că armata ucraineană este capabilă, folosind armele în conformitate cu standardele NATO, să-şi recucerească teritoriile”, a spus Landsbergis.
Potrivit acestuia, aliații Alianței Nord-Atlantice nu mai pot justifica refuzul lor de a trimite muniție către Kiev, motivând că aceste arme sunt complexe din punct de vedere tehnologic sau că ar putea fi distruse.
„Stocurile noastre trebuie să fie disponibile pentru armata ucraineană”, a subliniat ministrul de Externe din Lituania.
Ministrul a descris aceste argumente drept „lipsite de temei”. „Am spus-o deja de mai multe ori și o repet acum, toate stocurile noastre trebuie să fie disponibile pentru armata ucraineană”, a spus Landsbergis.
Moscova a trimis anterior o notă către țările NATO cu privire la livrările de arme în Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că furnizarea de arme și muniție către Kiev de către țările
Массовый антиправительственный протест в центре Кишинева - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2022
Politică
A patra duminică de proteste antiguvernamentale, în fața Parlamentului și Președinției
Fluxul de știri
0