Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Belarus a anunțat o resursă de jumătate de milion de rezerviști instruiți

© Sputnik / Andrei Aleksandrov / Accesați arhiva multimediaTrupe beloruse cu destinație specială - exerciții
Trupe beloruse cu destinație specială - exerciții  - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2022
Abonare
Ministerul Apărării din Belarus și-a anunțat disponibilitatea de a pune la dispoziție un contingent de 500 de mii de recruți.
CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. Ministerul Apărării din Belarus a raportat că, dacă este necesar, ar putea pune la dispoziție un contingent de 500.000 de conscriși - vorbim despre o rezervă militară instruită.
„Exercițiile de concentrare a rezerviștilor sunt de natură permanentă; în ultimii 20 de ani, 130.000 de persoane au trecut prin centre de mobilizare. Departamentul militar, dacă este necesar, poate pune la dispoziție un contingent de 500.000 de persoane supuse serviciului militar și vorbim de o rezervă instruită”, a transmis serviciul de presă al Ministerului belarus al Apărării pe canalul său de telegramă.
Se observă că această informație a fost exprimată de ministrul belarus al Apărării Viktor Hrenin, care le-a vorbit jurnaliștilor despre amploarea lucrării desfășurate cu militarii de rezervă. El a subliniat că „această lucrare este una care se desfășoară planificat, aceasta este munca zilnică a comisariatelor militare și a funcționarilor unităților militare”.
Ministrul a mai spus că 60% din armata belarusă sunt soldați înrolați în baza contractului. „Nu este nevoie să se creeze o armată în bază de contract în Belarus”, se spune în mesaj.
Fluxul de știri
0