Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

"Așteptăm ca și autoritățile să bată la ușă pentru a debloca exporturile către Rusia"

"Așteptăm ca și autoritățile să bată la ușă pentru a debloca exporturile către Rusia"
Abonare
Dinu Țurcanu, președintele Consiliului Raionului Orhei:" Prioritatea numărul unu pentru actuala guvernare nu trebuie să fie geopolitica, ci o politică echilibrată în interesul cetățenilor".
Rosselkhoznadzor a anunțat vineri, 7 octombrie, că permite furnizarea de fructe și legume a trei întreprinderi din raionul Orhei. Potrivit președintelui Consiliului Raional Orhei, Dinu Țurcanu, peste 3 mii tone de mere și 1,5 mii tone de prune la moment pot fi exportate în Federația Rusă
“Deblocarea exporturilor către Rusia a fost posibilă după lungi negocieri. Așteptăm ca actuala guvernare să transpire, să muncească în această direcție. Fracțiunea Partidului Șor a demonstrat că, dacă există comunicare, dialog, putem ajuta producătorii noștri”.
Conducătorul raionului a făcut mai multe mențiuni despre starea fermierilor și producătorilor de fructe, declarând pentru Agenția Sputnik Moldova următoarele:
“Prioritatea numărul unu pentru actuala guvernare nu trebuie să fie geopolitica, ci o politică echilibrată în interesul cetățenilor. Așteptăm la moment și alte cereri din partea producătorilor din raza Orhei pentru a-i ajuta să-și exporte fructele și legumele”, a declarat Țurcanu.
Fluxul de știri
0