Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sondaj: În UE, sprijinul public pentru Ucraina scade

© AFP 2022 / KENZO TRIBOUILLARDManifestanții țin steaguri ucrainene în timpul unui miting în fața sediului Comisiei Europene de la Bruxelles
Manifestanții țin steaguri ucrainene în timpul unui miting în fața sediului Comisiei Europene de la Bruxelles - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Are loc o scădere a sprijinului public pentru trimiterea de arme în Ucraina și acceptarea refugiaților în rândul populaţiilor UE, dezvăluie un sondaj realizat de Eupinions Pollster.
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik., Doina Crainic. Cu toate acestea, măsurile de a ajuta Kievul în conflictul cu Moscova sunt încă susținute de majoritatea respondenților, arată studiul, citat de RT.
Rezultatele sondajului, care a fost realizat pe tot parcursul lunii iunie în 27 de state membre, au fost publicate miercuri.
Acestea arată că 60% din populația UE este de acord cu trimiterea de arme către Kiev. Susţinerea pentru ajutorul letal a fost cel mai mare în Polonia, unde 84% s-au poziţionat în favoarea acestuia; cel mai mic a fost în Italia, unde livrarea de arme este susținută de doar 42%.
„De fapt, Italia este singurul stat membru în care majoritatea cetățenilor se opun livrării de arme”, a subliniat studiul.
În acelaşi timp, 60% dintre cei chestionați au considerat că transporturile de arme către Kiev ar trebui organizate prin mecanisme UE, în timp ce 54% au spus că preferă să fie efectuate de țările de origine.
Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2022
Rusia
Ce a spus Peskov despre posibila reformatare a operațiunii speciale
Moscova a criticat în mod constant SUA, UE și alte țări pentru transporturile lor de arme către Kiev, susţinând că acestea nu au făcut decât să prelungească războiul și au crescut riscul unei confruntări directe între Rusia și NATO.
De asemenea, sprijinul pentru primirea refugiaților ucraineni a scăzut cu 5% în UE din martie, fiind la 81%, potrivit sondajului. Cel mai mare sprijin a fost exprimat în Germania, Italia și Spania (83%, 84% și, respectiv, 90%), iar cel mai mic, în Polonia (77%) și Franța (76%).
Ucraina a primit statutul de candidat la UE la scurt timp după izbucnirea conflictului, 66% din populația din statele membre spunând acum că vrea ca ţara să se alăture Uniunii.
Fluxul de știri
0