Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce a spus Peskov despre posibila reformatare a operațiunii speciale

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaPeskov
Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2022
Abonare
Peskov a declarat că nu au fost luate decizii privind schimbarea statutului operațiunii speciale
CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Reformatarea operațiunii militare speciale în operațiune antiteroristă este prerogativa președintelui Federației Ruse Vladimir Putin, a comandantul suprem, până în prezent nu au existat astfel de declarații, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov.
"Vedeți, aceasta este în totalitate prerogativa comandantului suprem, a președintele țării. Până în prezent nu au fost luate astfel de decizii, este vorba de operațiunea militară specială care continuă", le-a spus Peskov jurnaliștilor.
Rusia a început operațiunea militară în Ucraina pe 24 februarie. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că obiectivul ei este ”protejarea oamenilor care, pe parcursul a opt ani, au fost supuși batjocurii și genocidului de către regimul de la Kiev”.
Pentru aceasta, potrivit lui, este planificată efectuarea „demilitarizării și denazificării Ucrainei”, aducerea în fața justiției a tuturor criminalilor de război responsabili de „crime sângeroase împotriva oamenilor pașnici” în Donbas.
Scopul final al operațiunii, potrivit comandantului suprem, este „eliberarea Donbasului și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei însăși”.
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2022
Rusia
Zaharova, despre ideea de a lipsi Rusia de dreptul de veto în Consiliul de Securitate ONU
Fluxul de știri
0