Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ședința de judecată în dosarul Energocom, în care este vizat Dodon, din nou amânată

© Sputnik / OsmatescoDodon
Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2022
Abonare
Astăzi a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul „Energocom”, în care fostul președinte Igor Dodon este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu. La fel ca și prima ședință de judecată, și cea de astăzi a fost anulată.
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Ședința de judecată în dosarul Energocom, în care Igor Dodon figurează drept învinuit, a fost din nou amânată. Aceasta ar urma să aibă loc pe 18 octombrie.
După ședință, fostul șef de stat a vorbit în fața presei și s-a declarat nevinovat.

"Se dorește cât mai repede ca dosarele să ajungă în judecată. Termenul de prescripție expiră. După cum am menționat nu sunt implicat, nu au nici un argument. Eu sunt interesat să se miște mai repede. Eu cred că tot dosarul trebuie să fie publicat. Acolo se vede clar cine a fost implicat și cine este vinovat", a declarat Dodon.

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2022
Politică
Dosarul „Energocom”, în care este vizat Igor Dodon, trimis în judecată
Amintim că fostul președinte este suspectat că în perioada anilor 2008-2009, atunci când a deținut funcția de prim-viceprim-ministru, ministru al Economiei și Comerțului, a semnat avizul care a favorizat încheierea de către directorul general al SA „Energocom” cu o companie străină din Ungaria, a unui contract privind procurarea energiei electrice pentru Republica Moldova, în volum de 2 320 000 000 kw/h, contrar prevederilor legale.
Fluxul de știri
0