Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dosarul „Energocom”, în care este vizat Igor Dodon, trimis în judecată

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Dosarul denumit generic „Energocom”, în care este vizat ex-Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a trimis în judecată pentru examinare în fond.
CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Procuratura Generală a anunțat astăzi că a finalizat acțiunile de urmărire penală pe episodul incriminat ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, vizat în cadrul cauzei penale denumite generic „Energocom”.
Potrivit sursei citate, învinuitul și apărătorii săi s-au prezentat în fața procurorilor din cadrul Procuraturii Generale, unde au fost informați în modul prevăzut de lege despre finalizarea acțiunilor de urmărire penală. Astfel, după aducerea la cunoștință învinuitului despre finisarea urmăririi penale, s-a stabilit un grafic cu privire la locul și termenul în care aceștia pot lua cunoștință de materialele urmăririi penale.
Conform PG, în cadrul acestui dosar penal, fostului șef de stat i se incriminează săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, de o persoană cu funcție de demnitate publică, în interesul unui grup criminal organizat.
Fostul președinte este suspectat că în perioada anilor 2008-2009, atunci când a deținut funcția de prim-viceprim-ministru, ministru al Economiei și Comerțului, a semnat avizul care a favorizat încheierea de către directorul general al SA „Energocom” cu o companie străină din Ungaria, a unui contract privind procurarea energiei electrice pentru Republica Moldova, în volum de 2 320 000 000 kw/h, contrar prevederilor legale.
Экс-президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2022
Politică
Vești triste pentru Igor Dodon: Un nou episod din dosarul Energocom, finalizat
Fluxul de știri
0