Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Ambasadorul rus în Moldova a prezentat MAEIE poziția Rusiei cu privire la referendumuri

© Sputnik / Mihai CarausAmbasada Federatiei Ruse în Moldova
Ambasada Federatiei Ruse în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2022
Abonare
Ambasadorul Rusiei la Chișinău a fost convocat în această dimineață la ministerul de Externe al Moldovei în legătură cu referendumurile privind aderarea regiunilor RPL, PRD, Zaporojie și Herson la Rusia.
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Referendumurile privind aderarea regiunilor RPL, PRD, Zaporojie și Herson la Rusia au avut loc în conformitate cu Carta ONU. În acest context, ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, a atras atenția asupra acestui lucru în cadrul unei conversații de miercuri cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrare Europeană (MAEIE) Ruslan Bolbochan, potrivit canalului Telegram al Ambasadei.
Astfel, în această dimineață, Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea la Ministerul Afacerilor Externe și a Integrării Europene a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru comunicarea poziției țării noastre referitoare la tentativa de anexare ilegală de către Federația Rusă a unor teritorii ucrainene.
În comunicatul de presă al ministerului de Externe se menționa că "MAEIE nu a recunoscut, nu recunoaște și nici nu va recunoaște rezultatele așa-numitor plebiscite și condamnă în termenii cei mai fermi tentativa anexării ilegitime a teritoriilor ocupate ale Ucrainei, fapt care contravine tuturor principiilor dreptului internațional".
"Conținutul demersului părții moldovenești a fost deja exprimat de reprezentanții săi și corespunde prevederilor euro-atlantice ce țin de acuzarea Rusiei de „anexare ilegală” și nerecunoaștere a voinței locuitorilor acestor regiuni, care au făcut alegerea istorică. La rândul său, Oleg Vasnețov a subliniat poziția rusă expusă în discursul președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, la ceremonia de semnare a acordurilor din 30 septembrie", a transmis ambasada într-un comunicat.
Totodată, ambasadorul Rusiei în Republica Moldova „a remarcat că referendumurile s-au desfășurat cu respectarea deplină a dreptului popoarelor la autodeterminare, prevăzut de Carta ONU și de alte documente fundamentale ale dreptului internațional”.
 Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2022
Moldova și Rusia
Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova a fost convocat la ministerul de Externe
Fluxul de știri
0