Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova a fost convocat la ministerul de Externe

© Sputnik / Rodion Proca Oleg Vasnețov
 Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2022
Abonare
Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova a fost convocat la MAEIE.
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea la Ministerul Afacerilor Externe și a Integrării Europene a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru comunicarea poziției țării noastre referitoare la tentativa de anexare ilegală de către Federația Rusă a unor teritorii ucrainene.
"MAEIE nu a recunoscut, nu recunoaște și nici nu va recunoaște rezultatele așa-numitor plebiscite și condamnă în termenii cei mai fermi tentativa anexării ilegitime a teritoriilor ocupate ale Ucrainei, fapt care contravine tuturor principiilor dreptului internațional", scrie MAEIE.
Potrivit ministerului de resort, "diplomația țării noastre reafirmă sprijinul consecvent pentru eforturile Ucrainei de a-și restabili suveranitatea și integritatea teritorială în limitele granițelor sale recunoscute internațional și îndeamnă Rusia să oprească agresiunea militară împotriva vecinilor noștri".
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2022
Rusia
Putin a promulgat legea privind aderarea a patru regiuni la Federația Rusă
Fluxul de știri
0