Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ambasadorul Rusiei convocat la MAE român

© Photo : Ambasada Federației Ruse în RomâniaValery Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România
Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Afacerilor Externe din România a anunțat că ambasadorul rus la București Valeri Kuzmin a fost convocat la MAE.
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a fost convocat luni, 3 octombrie, la sediul MAE, din dispoziția ministrului de externe Bogdan Aurescu, ca urmare a intrării regiunilor Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie în componenţa Federației Rusă.
Cu această ocazie, România și-a afirmat încă o dată „poziția de condamnare fermă a acordurilor de intrare în componența Federației Ruse a celor patru regiuni.
„Convocarea ambasadorului Federației Ruse la sediul MAE a facut parte dintr-un demers mai larg, coordonat, la nivelul Uniunii Europene, pentru transmiterea unui mesaj clar de condamnare a recentelor acțiuni de escaladare din partea Rusiei”, a transmis MAE român.
Repetând placa dictată de coordonatorii externi ai politicii României, MAE a reafirmat sprijinul ferm al României pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială ale Ucrainei în granițele sale recunoscute internațional.
 Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2022
Moldova și Rusia
Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova a fost convocat la ministerul de Externe
Fluxul de știri
0