Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Washingtonul, „panicat” de potențiala reducere a producţiei de petrol rusesc și saudit

© AP Photo / Sue Ogrockiimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Casa Albă caută cu disperare o modalitate de a împiedica o reducere majoră a producției de petrol, care se aşteaptă să aibă loc după o ședință a statelor membre OPEC+.
CHIȘINĂU, 5 oct - Sputnik Casa Albă caută cu disperare o modalitate de a împiedica o reducere majoră a producției de petrol, care se aşteaptă să aibă loc după o ședință a statelor membre OPEC+, măsură care va ridica preţurile la pompă, a relatat CNN marți.
Washingtonul a mobilizat toate resursele umane din administrație, Casa Albă „fiind în panică”, a declarat pentru agenţia de presă un oficial de rang înalt fără a fi menţionat numele.
Proporţia reducerilor urmează să fie convenită la ședința de miercuri a membrilor OPEC la sediul cartelului, la Viena. Moscova și Riadul fac eforturi pentru reduceri de două milioane de barili pe zi sau mai mult, urmând probabil să aibă loc treptat în câteva luni, a relatat Financial Times, citând surse care cunosc conţinutul discuțiilor.
Energocom - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2022
Economie
ANRE a aprobat prețuri noi pentru energia electrică furnizată de Energocom
Dacă ar fi convenită, aceasta ar fi cea mai mare reducere a producției de petrol de la începutul pandemiei de Covid-19, când blocajele au determinat reducerea cererii în întreaga lume. Măsura drastică a OPEC+ se aşteaptă să conducă la o creștere dramatică a prețurilor brute la nivel global.
Potrivit CNN, unele dintre subiectele de dezbatere, redactate într-o situaţie de urgență de către Casa Albă sugerează că potenţiala reducere va fi privită ca „un act ostil” și un „dezastru total”.
„Există un mare risc politic pentru reputația și relațiile dvs. cu SUA și Occident, dacă mergeți mai departe [cu această reducere]”, s-ar menţiona în punctele de dezbatere, potrivit agenţiei de presă citate.
Fluxul de știri
0