Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

ANRE a aprobat prețuri noi pentru energia electrică furnizată de Energocom

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaEnergocom
Energocom - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2022
Abonare
ANRE a aprobat astăzi noi prețuri pentru energia electrică furnizată de compania Energocom.
CHIȘINĂU, 5 oct - Sputnik. Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a aprobat astăzi prețul pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică SA „Energocom” în cuantum de 4,33 lei/kWh (fără TVA), cu 1,09 lei/kWh mai mare față de prețul în vigoare.
Potrivit sursei citate, factorii care au cauzat majorarea prețului sunt: aplicarea prețului pentru energia electrică estimată a fi procurată de la SA „Termoelectrica” în cuantum de 4,54 lei/kWh, care este cu 1,19 lei/kWh mai mare decât prețul în vigoare; aplicarea prețului pentru energia electrică estimată a fi procurată de la SA „CET Nord” în cuantum de 4,57 lei/kWh, care este cu 1,46 lei/kWh mai mare decât prețul în vigoare.
Astfel, aprobarea prețului reglementat de furnizare în cuantum de 4,33 lei/kWh are drept scop asigurarea viabilității economice a furnizorului central de energie electrică și consolidarea capacităților financiare ale acestuia, pentru a-și onora obligațiunile de a procura energia electrică produsă de sursele locale.
Conform experților economici, orice majorări de tarif la SA „Energocom” s-ar putea reflecta ulterior în tariful consumatorilor finali.
Cele 5 milioane de cubi de gaze pe zi promiși de Gazprom este suficient - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2022
Podcasturi
Ungureanu: Cele 5 milioane de metri cubi de gaz pe zi, promiși de Gazprom, sunt suficiente
Fluxul de știri
0