Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul comentează cu privire la posibilitatea utilizării armelor nucleare

© Sputnik / Alexey Maishev / Accesați arhiva multimediaKremlin
Kremlin - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia nu dorește să ia parte la exercițiile de „retorică nucleară” promovate de mass-media și politicienii occidentali, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
CHIȘINĂU, 5 oct - Sputnik, Doina Crainic. În contextul tensiunilor extreme dintre Rusia și țările occidentale, Kremlinul a vorbit despre posibilitatea utilizării armelor nucleare.
„Mass-media occidentală, politicienii, șefii de stat rostesc multă retorică nucleară. Nu vrem să luăm parte la aceasta”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Sputnik France.
Într-un articol publicat pe 3 octombrie, The Times, referindu-se la surse militare, scria că Vladimir Putin ar putea folosi arme nucleare de distrugere în masă la granițele Ucrainei, în Marea Neagră.
Pe 2 octombrie, La Repubblica a făcut referire la un raport al serviciilor de informații NATO, potrivit căruia, în Marea Kara din nordul Siberiei, au fost detectate mișcările submarinului rus care transporta o dronă nucleară Poseidon.

Descurajarea nucleară

Scenariile în care Moscova ar putea folosi teoretic arme nucleare sunt descrise în doctrina militară a Rusiei. Ţara admite utilizarea acestui tip de arme în cazul agresiunii împotriva Rusiei sau a aliaților săi cu folosirea armelor de distrugere în masă, sau în cazul de agresiuni cu folosirea armelor convenționale, atunci când existența statului este amenințată.
Moscova nu amenință pe nimeni cu arme nucleare, dar avertizează cu privire la riscul intervenției occidentale în operațiunea militară specială din Ucraina, a reiterat recent Serghei Riabkov, ministrul adjunct de Externe al Rusiei.
Milițiile populare în donețk și Lugansk  - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2022
Editoriale
Ce se întâmplă pe direcția Herson
Fluxul de știri
0