Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bloomberg: UE analizează măsura scutirii de la sancțiunile împotriva Moscovei

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaImaginea drpelului Uniunii Europene
Imaginea drpelului Uniunii Europene   - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2022
Abonare
UE a propus scutirea serviciilor piloților maritimi de sancțiunile împotriva navelor care transportă petrol rusesc.
BUCUREŞTI, 4 oct – Sputnikб Doina Crainic. UE a propus scutirea serviciilor piloților maritimi de sancțiunile împotriva navelor care transportă petrol rusesc, a informat duminică Bloomberg, citând o persoană familiarizată cu problema.
Piloții maritimi sunt navigatori calificaţi care ghidează navele în apele de coastă și canalele înguste, precum și la intrarea și ieșirea din porturi.
Scutirea va permite companiilor să angajeze piloți pentru tancurile care transportă petrol rusesc, care este interzis în temeiul actualelor sancțiuni care intră în vigoare din decembrie.
Ştirea vine după ce Autoritatea Maritimă Daneză a declarat săptămâna trecută pentru Financial Times că incapacitatea de a angaja piloți pentru navele care navighează prin strâmtorile dintre Marea Baltică și Marea Nordului va duce la riscuri semnificative de siguranță și de mediu.
UE a impus sancțiuni ample împotriva Moscovei ca răspuns la operațiunea sa militară din Ucraina, care a fost lansată în februarie. Bruxelles-ul a anunțat miercuri cea de-a opta rundă de restricții, după ce au fost organizate referendumuri privind aderarea la Rusia a Republicilor Populare Donețk și Lugansk (DPR și LPR), precum și în două teritorii controlate de Rusia în sudul Ucrainei.
Cele două republici din Donbas, împreună cu regiunile Herson și Zaporojie, au votat, în majoritate covârșitoare, pentru a deveni părți din teritoriul Rusiei. Președintele Vladimir Putin a semnat vineri tratatele de aderare.
Gazoductul Iași-Ungheni - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2022
Economie
România va livra gaz Republicii Moldova: Iată ce cantitate
Fluxul de știri
0