Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Autoritățile solicită informații cu privire la recruți și rezerviști

© Photo : Ministerul ApărăriiMilitari moldoveni în cadrul exercițiului Scutul de Foc-2022
Militari moldoveni în cadrul exercițiului Scutul de Foc-2022 - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2022
Abonare
Ministerul Apărării îndeamnă agenții economici, instituțiile publice și cetățenii “să prevină dezinformarea”.
CHIȘINĂU, 4 oct - Sputnik. Într-un comunicat de presă Ministerul Apărării a anunțat că expediază scrisori agenților economici și instituțiilor publice prin care solicită informații cu privire la recruții și rezerviștii care activează în subordinea lor și lista resurselor tehnico-materiale din dotarea acestora ce pot fi rechiziționate.
Ministerul Apărării susține că această măsură nu are nimic cu situația din regiune și o eventuală recrutare a rezerviștilor pentru caz de război.
“În contextul ultimelor dezinformări apărute în mediul online legate de mai multe subiecte ce țin de mobilizarea rezerviștilor, recrutarea tinerilor pentru a executa serviciul militar în termen, recepționarea de către cetățeni a ordinilor de chemare la centre militar-teritoriale, dar și pentru a preveni crearea confuziilor în rândul cetățenilor, Ministerul Apărării comunică următoarele: Centrele Militar-Teritoriale municipale expediază agenților economici și instituțiilor publice scrisori✉️ de prezentare a informației cu privire la recruții și rezerviștii care activează în subordinea lor și, totodată, lista resurselor tehnico-materiale din dotarea acestora, ce pot fi rechiziționate”, scrie Ministerul Apărării în comunicatul de presă.
În același timp, Ministerul Apărării spune că aceasta este o practică care ar fi este aplicată încă din 2001.
“Ministerul Apărării informează că măsura respectivă este întreprinsă în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 77 din 31.01.2001 pentru aprobarea Regulamentului privind activitatea administrativ-militară și efectivul-limită al organelor administrativ-militare, dar și în scopul actualizării bazei de date a CMT-urilor. Menționăm că acțiunea se efectuează zilnic și permanent și nu are nicio legătură cu situația de securitate din regiune”, anunță Ministerul Apărării al Republicii Moldova.
În final, Ministerul Apărării îndeamnă agenții economici, instituțiile publice și cetățenii “să nu speculeze pe marginea subiectului respectiv”.
Флаг НАТО - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2022
Politică
Republica Moldova va fortifica parteneriatul cu NATO: Ce presupune
Fluxul de știri
0