Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Republica Moldova va fortifica parteneriatul cu NATO: Ce presupune

© AP Photo / Vadim GhirdaФлаг НАТО
Флаг НАТО - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2022
Abonare
Republica Moldova va continua și va fortifica parteneriatele în domeniul securității și apărării, inclusiv cu NATO.
CHIȘINĂU, 4 oct - Sputnik. Fortificarea parteneriatelor în domeniul securității și apărării cu state, dar și organizații, este un obiectiv cheie pentru Republica Moldova. Aceste parteneriate vor continua și chiar vor fi fortificate. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu în cadrul unei conferințe de presă.
Întrebat dacă autoritățile de la Chișinău intenționează să depună un demers de consolidarea a relațiilor cu NATO, Nicu Popescu a precizat că autoritățile de la Chișinău își doresc modernizarea capacităților de apărare la cele mai înalte standarde internaționale, iar acest lucru presupune fortificarea parteneriatelor externe, inclusiv în domeniul securității și apărării cu state partenere care sprijină independența, libertatea, democrația Republicii Moldova, cu state care respectă dreptul internațional și integritatea țării noastre.
„Acest lucru presupune fortificarea parteneriatelor noastre cu Marea Britanie, dar și alte state și organizații. Știți foarte bine că avem parteneriate în domeniul apărării și cu Statele Unite ale Americii, și cu Uniunea Europeană prin prisma inițiativei europene pentru pace. Avem un parteneriat cu NATO, de foarte mult timp, în baza planului individual de acțiuni inițiat în 2006”, a declarat Popescu.
Big Ben - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2022
Politică
Ministrul pentru Europa al Marii Britanii și Irlandei de Nord vine la Chișinău
Fluxul de știri
0