Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China face o aluzie directă la autorul incidentului de la Nord Stream

© Sputnik / Екатерина Соловьева / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2022
Abonare
Global Times: SUA ar putea beneficia cel mai mult de pe urma sabotajului Nord Stream.
CHIȘINĂU, 3 oct – Sputnik. Pentru Washington e foarte convenabilă distrugerea „Nord Stream”, însă făcând asta el riscă nu doar să sacrifice relațiile sale cu Europa, ci și să agraveze mult mai mult confruntarea cu Moscova, scrie Xijin Hu într-un articol pentru ediția chineză a The Global Times.
Potrivit analistului, acest tip de sabotaj poate provoca urmări incontrolabile pentru comunitatea mondială.
„Sabotarea Nord Stream este ca și cum ai deschide o cutie Pandorei în speranța de a elibera noi dezastre de acolo. <...> Aceasta este o nebunie fără precedent”, a menționat Xijin Hu.
El observă că Statele Unite s-au opus întotdeauna construcției gazoductului Nord Stream 2 și a sugerat că scopul americanilor este să provoace o confruntare decisivă între Germania și Rusia.
Autorul materialului mai opinează că dacă va fi dovedită implicarea SUA în diversiunea de la Nord Stream, vor avea de suferit mult relațiile acestora cu Europa.
„Distrugerea Nord Stream semnalează deschiderea unui nou front, dă naștere unei presimțiri puternice că conflictul se extinde și escaladează. <...> Caracterul nefast al crizei, care adineaori se limita doar la Ucraina, se extinde acum brusc în Marea Baltică”, a conchis jurnalistul .
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2022
Internațional
The Diplomat: Pentagonul e îngrijorat, China ar putea întrece SUA cu noile sale avioane
Fluxul de știri
0