Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

The Diplomat: Pentagonul e îngrijorat, China ar putea întrece SUA cu noile sale avioane

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2022
Abonare
Cursa pentru crearea primului avion de vânătoare de generația a șasea s-ar putea încheia cu victoria Chinei, scrie The Diplomat, citându-l pe generalul US Air Force Mark Kelly.
CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. După cum notează ziarul, China reduce rapid decalajul față de Statele Unite în domeniul dezvoltării militare, datorită dezvoltării mult mai rapide și mai eficiente a noilor produse.
Potrivit The Diplomat, competiția dintre Statele Unite și China în dezvoltarea celei de a șasea generație a avioanelor de luptă este atât de strânsă, încât Kelly și-a propus să introducă acest tip de aeronave în forțele armate „cu cel puțin o lună înaintea concurenților”.
După cum a menționat The Diplomat, Statele Unite au întâmpinat probleme cu dezvoltarea de noi sisteme de apărare încă de la sfârșitul Războiului Rece. În aceste condiții, China poate deveni lider în multe domenii. Multe tehnologii noi din China sunt fără analogi în lume, scrie ziarul.
Антиправительственный митинг в Кишиневе 02.10.2022 - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2022
Politică
Poliția: 6,5 mii de persoane au participat la protestul de duminică din Capitală
Fluxul de știri
0