Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

RIA Novosti, despre reținerea președintelui raionului Orhei

© Sputnik / Rodion Proca / Accesați arhiva multimediaАнтиправительственный митинг в Кишиневе
Антиправительственный митинг в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2022
Abonare
RIA Novosti relatează despre reținerea președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu, unul dintre liderii protestelor din centrul Chișinăului.
CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Dinu Țurcanu a relatat pentru RIA Novosti la ce acțiuni de intimidare se dedau autoritățile de la Chișinău în raport cu protestatarii pașnici din centrul Chișinăului.
Poliția face presiuni asupra participanților la mișcarea de protest de la Chișinău la direcția autorităților țării, această opinie a fost exprimată de unul dintre liderii protestatarilor, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, relatează RIA Novosti, care îl și intervievează.
"După miting, mi-am văzut de treburile mele. Și pe drum m-am întâlnit din întâmplare cu șeful Inspectoratului General al Poliției. Am făcut schimb de păreri și eu mi-am văzut de treabă. De îndată ce am mers vreo 50 de metri, o mașină de poliție s-a apropiat de mine. Am fost dus la secția de poliție, unde am explicat că nu au fost admise încălcări, acțiunile noastre au fost aprobate de autoritățile orașului, protestele sunt pașnice, totul se desfășoară în cadru legal. Au întocmit un protocol pentru a stabili toate împrejurările. Este pentru prima dată de la începutul protestului când am fost reținut și dus la secția de poliție, cred că asta s-a făcut la indicațiile președintelui țării. Există, de asemenea, presiuni asupra altor lideri ale protestatarilor. Bineînțeles, vom clarifica situația, vom contesta aceste ilegalități ale autorităților”, a declarat Turcanu corespondentului RIA Novosti.
Dinu Țurcanu - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2022
Politică
Poliția explică de ce l-a “documentat” pe Dinu Țurcanu
Fluxul de știri
0