Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Plahotniuc va putea fi trimis în judecată. Ultima decizie a Curții Constituționale

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2022
Abonare
Decizia Curții Constituționale privind sesizarea avocaților fostului lider PDM.
CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Curtea Constituțională declară inadmisibilă sesizarea avocaților lui Vlad Plahotniuc cu privire la neconstituționalitatea unor prevederi din legea „condamnării în lipsă”. Anunțul a fost făcut sâmbătă, 1 octombrie, de către ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.
„Aceasta înseamnă că judecătorul de instrucție poate autoriza finalizarea urmăririi penale în cazul lui Plahotniuc. Respectiv, acesta va putea fi trimis în judecată. Deoarece nu mai există nicio piedică de ordin legislativ sau de alta natură, aștept de la procuratură să facă demersuri similare în cazul tuturor fugarilor suspectați că au comis infracțiuni. Astfel încât fiecare din ei să fie deferit justiției și pedepsit pe măsura faptei comise”, scrie Litvinenco pe o rețea de socializare.
Amintim că Procuratura Anticorupție a demarat procedura de finalizare a urmăririi penale în lipsa lui Vlad Plahotniuc, în dosarul denumit generic „Frauda Bancară”. Acestuia îi sunt incriminate trei capete de acuzare: crearea și conducerea unei organizații criminale (art.284 din Codul penal), escrocherie săvârșită în proporţii deosebit de mari (art.190 alin.(5) din Codul penal) și spălarea banilor săvârşită de o organizaţie criminală, în proporţii deosebit de mari (art.243 alin.(3) din Codul penal).
Антиправительственный митинг в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2022
Politică
RIA Novosti, despre reținerea președintelui raionului Orhei
Fluxul de știri
0