Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gazprom a confirmat parțial livrările de gaz către Moldova pentru luna octombrie

© AP Photo / Aurel ObrejaТрубопроводы национальной газораспределительной сети в Молдавии
Трубопроводы национальной газораспределительной сети в Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2022
Abonare
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova a vorbit despre furnizarea de gaze naturale și energie electrică pentru luna octombrie.
CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Moldovagaz a primit confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.
„Din cele 8,06 milioane de metri cubi pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5,7 milioane pe zi”, a scris Spînu pe rețelele de socializare.
El a mai spus că Energocom a semnat mai multe contracte de furnizare a energiei electrice în luna octombrie.
Pentru 67% a fost semnat contract cu Centrala de la Cuciurgan la preţul de 62,5 USD/MWh, pentru luna octombrie. Pentru 30% din achiziție a fost încheiat un contract cu compania Energoatom, la prețul de 77 USD/MWh, pentru perioada 1-15 octombrie. Pentru 3% din achiziție (balansarea consumului de vârf) a fost încheiat un contract cu Ukrhydroenergo, la prețul de 132 USD/MWh, pentru perioada 1-15 octombrie. Prețul mediu ponderat pentru luna august este de 68,9 USD/MWh.
Spînu a precizat că au fost încheiate contracte cu furnizori din Ucraina pentru perioada 1-15 octombrie.
"În această perioadă nimeni nu va fi deconectat de la gaz sau electricitate. Continuăm să economisim, să facem rezerve și să ne pregătim de iarnă", a spus ministrul.
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2022
Societate
Guvernul a luat o decizie în privința stocurilor de gaze naturale
Fluxul de știri
0