Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu condamnă alipirea noilor teritorii la Rusia

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat pe rețelele de socializare că nu recunoaște anexarea noilor teritorii la Rusia.
CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Sandu și-a făcut publică poziția pe tweeter.
“Condamn și resping cu fermitate încercarea Rusiei de a anexa ilegal regiunile ocupate ale Ucrainei în urma voturilor false pe care le-a organizat sub amenințarea armei”, a scris ea.
“Donețk, Lugansk, Herson, Zaporijie și Crimeea sunt Ucraina”, a continuat Maia Sandu, ca în final să adauge: “Sprijinul Moldovei pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei rămâne neclintit”.
Amintim că astăzi, într-o atmosferă festivă, liderul rus Vladimir Putin a semnat acordurile de aderare la Federația Rusă a republicilor populare Donețk și Lugansk și a regiunilor Herson și Zaporojie.
Din partea Republicii Lugansk acordul de aderare la Rusia a fost semnat de șeful administrației din Lugansk, Leonid Pasecinik.
Din partea Republicii Donețk acordul de aderare la Rusia a fost semnat de șeful administrației din Donețk, Denis Pușilin.
Din partea regiunii Herson acordul de aderare la Rusia a fost semnat de șeful administrației din Herson, Vladimir Salido.
Din partea regiunii Zaporojie acordul de aderare la Rusia a fost semnat de șeful administrației din Zaporojie, Evghenii Balițkii.
Церемония подписания договоров о вхождении в РФ ДНР, ЛНР, Запорожской и Херсонской областей состоялась в Кремле - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2022
Rusia
Rusia va asigura securitatea noilor regiuni - Putin
Fluxul de știri
0