Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a recunoscut independența regiunilor Herson și Zaporojie

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2022
Abonare
Președintele Rusiei a semnat două decrete de recunoaștere a independenței regiunilor Herson și Zaporojie.
CHIȘINĂU, 30 sept - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a semnat două decrete prin care regiunile Herson și Zaporojie sunt recunoscute drept teritorii independente. Informația a fost făcută publică pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice din Rusia.
„În conformitate cu principiile și normele general acceptate ale dreptului internațional, recunoscând și susținând principiului egalității în drepturi și al autodeterminării popoarelor, consacrat în Carta Națiunilor Unite, ținând cont de voința poporului din regiunea Herson la referendumul din 27 septembrie 2022, dispun: recunoașterea suveranității și independenței regiunii Herson”, se arată în document.
Al doilea decret semnat de liderul rus proclamă suveranitatea și independența regiunii Zaporojie.
Anterior presa a fost informată că vineri la Kremlin va avea loc ceremonia de semnare a acordurilor privind intrarea în componența Rusiei a patru noi teritorii - RPD și RPL, precum și regiunile Herson și Zaporojie. La eveniment va participa președintele Rusiei și deputații Dumei de Stat.
La referendumurile din perioada 23-27 septembrie 2022 populația din cele patru regiuni a optat în cadrul referendumurilor, nerecunoscute de țările blocului euroatlantic, pentru intrarea în componența Rusiei. Datele despre rezultatele referendumurilor, comunicate de autoritățile din aceste regiuni, arată că pentru intrarea în componența Rusiei au votat dintre cei care au venit la urne:
în RPD - 99,23%;
în LPR - 98,42%;
în regiunea Herson - 87,05%;
în regiunea Zaporozhye - 93,11%.
Fluxul de știri
0