Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Iohannis: România nu recunoaşte rezultatele referendumurilor din cele patru provincii

Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
A apărut reacţia oficială a președintelui României, Klaus Iohannis, la rezultatele referendumurilor din cele patru provincii din Ucraina. Acesta a declarat că UE, inclusiv România, respinge „ferm” şi nu recunoaşte referendumurile.
BUCUREŞTI, 30 sept – Sputnik, Doina Crainic. Într-o declaraţie emisă astăzi, 30 septembrie, Klaus Iohannis a anunţat că statele membre ale UE au adoptat o Declarație comună în care resping „ferm” şi nu recunosc rezultatele referendumurilor din regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson, în care acestea au votat covârşitor pentru unirea cu Rusia. Iohannis acuză că sunt „referendumuri ilegale orchestrate de Rusia”.
„Astăzi, am adoptat, împreună cu ceilalți membri ai Consiliului European, o Declarație comună în care respingem ferm și condamnăm fără echivoc anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. Uniunea Europeană, inclusiv România, nu recunoaște și nu va recunoaște niciodată referendumurile ilegale orchestrate de Rusia, prin încălcarea gravă a independenței, a suveranității și a integrității teritoriale ale Ucrainei. Cerem tuturor Statelor și organizațiilor internaționale să respingă această anexare ilegală. Uniunea Europeană, inclusiv România, este ferm alături de Ucraina. Vom continua să oferim un puternic sprijin economic, militar, social și financiar Ucrainei”, a precizat Iohannis în declaraţie.
Церемония подписания договоров о вхождении в РФ ДНР, ЛНР, Запорожской и Херсонской областей состоялась в Кремле - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2022
Rusia
Rusia va asigura securitatea noilor regiuni - Putin
Fluxul de știri
0