Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele francez încearcă să-i convingă pe norvegieni să producă mai multe gaze

© Sputnik / Rodion ProcaMacron
Macron - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2022
Abonare
Norvegia a devenit principalul furnizor de gaze naturale al Uniunii Europene. Însă, la capacitate maximă, regatul scandinav nu poate acoperi cantitatea de gaze naturale livrate de Federația Rusă.
CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Exporturile de gaze ale Norvegiei spre UE ar putea atinge un nivel record, de 122 de miliarde de metri cubi. Prin comparație, Rusia livra 150 de miliarde de metri cubi.
Însă o problemă la fel de importantă este explozia prețului la gazele naturale, care pune o presiune inflaționistă foarte puternică pe economiile din UE.
În aceste condiții Emmanuel Macron „a solicitat Norvegiei să continue şi să își consolideze acţiunea pentru a lupta împotriva creşterii preţurilor la energie în Europa", a indicat preşedinţia franceză.
Alte state europene pun presiune pe Comisia de la Bruxelles ca să se ajungă la plafonarea prețurilor la gaze naturale și petrol, în contextul în care multe economii din UE sunt gata să se prăbușească.
Comisia Europeană - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2022
Internațional
Plafonarea prețului la gaze în UE: Comisia este rezervată
Fluxul de știri
0