Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

ANRE investighează acțiuni speculative pe piața angro a energiei electrice

© Sputnik / Mihai CarausANRE
ANRE - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2022
Abonare
ANRE investighează acțiunile speculative ale unor participanți la piața angro a energiei electrice, care au dus la obținerea unor venituri nejustificate în iunie 2022.
CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță că recent a primit o sesizare din partea Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A. în care operatorul sistemului de distribuție informează despre identificarea unor acțiuni speculative din partea unor participanți la piața angro a energiei electrice, care au dus la obținerea unor venituri nejustificate în luna iunie 2022.
Potrivit ANRE și operatorul sistemului de transport Î.S. „Moldelectrica” a confirmat faptul că anumiți participanți la piață intenționat indică valori mai mici aferente în notificările fizice, pentru a obține un profit nejustificat.
Drept consecință, în conformitate cu norma legală, ANRE informează că a inițiat investigației pe piața energiei electrice în scopul elucidării circumstanțelor care au dus la distorsionarea funcționării pieței energiei electrice.
Totodată ANRE anunță că rezultatele investigației vor fi publice și se vor reflecta într-o hotărâre a Agenţiei, în care se vor specifica circumstanțele constatate și măsurile dispuse.
PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2022
Politică
Socialiștii cer lichidarea ANRE
Fluxul de știri
0