Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Socialiștii cer lichidarea ANRE

© Sputnik / Mihai CarausPSRM
PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
PSRM afirmă că “în Republica Moldova trebuie organizate alegeri parlamentare anticipate, resetată guvernarea și numit un guvern profesionist responsabil”.
CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Partidul Socialiștilor anunță într-un comunicat de presă că este indignat de acțiunile haotice și analfabete ale guvernării în timpul crizei energetice.
“Țara se află în pragul sezonului de încălzire, iar Guvernul demonstrează o incompetență totală – nimeni nu poate spune ce se va întâmpla după 1 octombrie”, afirmă socialiștii.
Ei cer lichidarea Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică care, în opinia lor, răspunde comandamentelor guvernării majorând nejustificat tarifele:
“Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică continuă să majoreze tarifele la serviciile comunale, care sunt deja de 3-6 ori mai mari decât anul trecut. În același timp, guvernul promite să elaboreze anumite site-uri pentru solicitanții de compensații, iar președintele declară că situația este neclară pentru guvernare, dacă va fi gaz – nu se știe, ce compensații vor fi – ei, de asemenea, nu cunosc! Partidul Socialiștilor consideră că conducerea ANRE, care s-a discreditat complet în ultimii ani făcând jocul guvernării, majorând nejustificat tarifele și cheltuielile, trebuie să demisioneze, iar agenția – lichidată”.
PSRM prezice o catastrofă umanitară la iarnă dacă autoritățile de la Chișinău nu vor întreprinde acțiuni de urgență.
“Problema asigurării țării cu resurse energetice, a tarifelor și compensațiilor pentru populație trebuie rezolvată urgent la cel mai înalt nivel pentru a preveni o catastrofă umanitară. Este clar pentru toată lumea că actuala componență a organului legislativ nu este capabilă să scoată țara din criză, iar incompetența guvernului doar agravează criza social-economică”, se arată în comunicatul de presă al socialiștilor.
Partidul Socialiștilor anunță că în octombrie va prezenta propriul plan anticriză de salvare a țării.
“Insistăm pe demisia guvernului criminal care comite un genocid asupra populației și conduce țara spre distrugere. Suntem ferm convinși de necesitatea alegerilor parlamentare anticipate, resetarea guvernării și numirea unui guvern profesionist responsabil”, au mai spus socialiștii.
ședința Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2022
Politică
Deputații comuniști și socialiști au cerut audierea conducerii companiei ANRE
Fluxul de știri
0