Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia se aşteaptă în 2022 la cea mai mare recoltă de cereale din istoria ţării

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2022
Abonare
Potrivit preşedintelui rus, producția de cereale din acest an se aşteaptă să ajungă la un record de 150 de milioane de tone.
BUCUREŞTI, 27 sept – Sputnik. Rusia se aşteaptă ca în 2022 să obțină cea mai mare recoltă de cereale din toate timpurile, a declarat marți președintele Vladimir Putin, citând date preliminare cu privire la culturi.
„Potrivit experților, recolta totală a cerealelor ar putea ajunge la 150 de milioane de tone, inclusiv la aproximativ 100 de milioane de tone de grâu. Acesta va fi un record în întreaga istorie a Rusiei”, a spus Putin, menționând că estimările anterioare au variat între 140 de milioane de tone şi 147 de milioane tone.
Președintele rus a amintit că recolta cea mai mare de cereale în Rusia a fost înregistrată în 2017 - 135,5 milioane de tone, inclusiv 86 de milioane de tone de grâu.
„Astfel, în situația dificilă actuală, avem garanţia completă că acoperim propriile nevoi pentru cele mai importante articole și că obţinem o resursă suplimentară pentru creșterea exporturilor”, a declarat Putin, citat de RT.
Statisticile arată că, până acum în acest an, au fost recoltate aproximativ 138,7 milioane de tone de cereale, ceea ce înseamnă cu aproximativ o treime mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2021.
Rusia a devenit cel mai mare exportator de cereale din lume în ultimii ani, datorită recoltelor-record și a prețurilor atractive. De la începutul anilor 2000, cota sa pe piața globală a grâului s-a împătrit. În 2018-2019, Rusia a livrat 35,2 milioane de tone de grâu pe piața globală.
Se estimează că țara își va menţine poziţia de lider pe piața mondială a grâului în următorii ani.
Alexandr Slusari la protestul agricultorilor din 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2022
Politică
Fermierii moldoveni – gata să vină cu tractoarele în centrul Capitalei
Fluxul de știri
0