Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fermierii moldoveni – gata să vină cu tractoarele în centrul Capitalei

© Sputnik / Mihai CarausAlexandr Slusari la protestul agricultorilor din 16 decembrie 2020
Alexandr Slusari la protestul agricultorilor din 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2022
Abonare
Asociația “Puterea Fermierilor” a notificat Primăria municipiului Chișinău că intenționează să protesteze privind intenția de a protesta în luna noiembrie în centrul Chișinăului.
Textul adresării este publicat pe canalele Telegram. La acțiune vor participa aproximativ 1000 de persoane, care intenționează să blocheze drumurile naționale, dar și arterele importante din Capitală.
„Scopul protestului este de a exprima nemulțumirea față de atitudinea neglijentă a structurilor statului față de sectorul agroalimentar”, se arată în textul apelului.
Anterior, liderul Asociației “Puterea Fermierilor”, Alexandr Slusari, a declarat că agricultorii se vor porni în marș spre Capitală dacă statul nu le satisface revendicările.
"Dacă în următoarele săptămâni statul nu intervine cu măsuri de salvare, pe care noi le-am propus, în continuare, acțiunile de protest vor avea o mai mare amploare și aceste acțiuni deja vor fi cu tehnica în mișcare și va avea mai mare deranj pentru cei de la guvernare, cu blocare de drumuri, cu deplasare spre Chișinău", a declarat Slusari.
Se pare că în dialogul dintre autorități și agricultori nu s-a ajuns la o înțelegere odată ce fermierii au decis să înceapă totuși acțiunea de protest.
Fluxul de știri
0