Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

MAEIE face apel către cetățenii moldoveni în legătură cu mobilizarea parțială în Rusia

© Sputnik / Mihai CarausMinisterul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În legătură cu lansarea mecanismului de mobilizare parțială în forțele armate ale Federației Ruse și desfășurarea unor campanii de recrutare, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a venit cu o reacție.
CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă informează cetățenii țării noastre, că implicarea acestora în acțiuni militare pe teritoriul altor state este pasibilă de răspundere penală în conformitate cu reglementările naționale și cele internaționale. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în contextul anunțului privind mobilizarea în Federația Rusă.
„Se va reține că, participarea mercenarului într-un conflict armat, la acțiuni militare sau la alte acțiuni violente se pedepsește în țara noastră cu închisoare de la 5 la 10 ani. Totodată, persoanele care se ocupă cu angajarea mercenarilor, instruirea și finanțarea lor, sunt pedepsite cu închisoare de la 10 la 15 ani”, scrie MAEIE.
Ministerul mai transmite că autoritățile „în virtutea cadrului legal aplicabil lor, sunt ținute să adopte măsuri de prevenire și contracarare a activității de mercenariat, și să întreprindă acțiuni pentru identificarea și reținerea persoanelor care se dedau unor astfel de activități.”.
MAEIE face apel către cetățenii Republicii Moldova să contacteze Ambasada țării noastre la Moscova în cazul lezării drepturilor sale pentru oferirea suportului consular.
Totodată, persoanele cu cetățenie dublă trebuie să țină cont de faptul că, pe teritoriul Rusiei, sunt considerați cetățeni ruși de către Federația Rusă, iar opțiunile Republicii Moldova de a oferi asistență consulară sunt limitate.
Ambasada SUA la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2022
Internațional
Ambasada SUA a cerut americanilor să părăsească imediat Rusia
Fluxul de știri
0