Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ambasada SUA a cerut americanilor să părăsească imediat Rusia

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaAmbasada SUA la Moscova
Ambasada SUA la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2022
Abonare
Ambasada SUA a cerut americanilor să părăsească imediat Rusia sau să nu călătorească acolo.
CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. Ambasada SUA i-a îndemnat pe cetățenii americani să se abțină de a călători în Rusia, iar pe cei care se află deja în această țară să o părăsească imediat, a anunțat într-un comunicat misiunea diplomatică a SUA la Moscova, care este citată de RIA Moscova.
Ambasada SUA a emis un avertisment similar în februarie, după începerea operațiunii militare speciale în Ucraina, și nu a mai schimbat recomandarea de atunci. Ca motiv al avertismentului, care a fost publicat miercuri, ambasada a citat mobilizarea care a început în Rusia.
Diplomații americani de la Moscova afirmă în avertismentul lor că Rusia „poate refuza să accepte dubla cetățenie ruso-americană și să-i convoace în serviciul militar pe americanii care dețin cetățenia rusă”.
„Cetățenii americani nu ar trebui să călătorească în Rusia, iar cei care locuiesc sau călătoresc deja în această țară ar trebui să părăsească Rusia imediat, cât timp sunt mijloace disponibile”, se afirmă în comunicatul publicat pe site-ul ambasadei.
"Zborurile comerciale sunt în prezent limitate și adesea indisponibile într-un termen scurt. Sunt disponibile rute terestre cu mașina sau autobuzul. Dacă doriți să părăsiți Rusia, trebuie să rezervați singur curse potrivite", a mai spus misiunea diplomatică SUA în comunicat.
Fluxul de știri
0