Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Grâu pentru Africa: Diplomația rusă se referă la „ipocrizia” Occidentului

© Photo : Miroslav RotariСбор урожая
Сбор урожая - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2022
Abonare
Restricțiile impuse de Bruxelles împotriva companiilor ruseşti contribuie la deficitul alimentar de pe continentul african, a subliniat ambasadorul extraordinar al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Oleg Ozerov.
BUCUREŞTI, 28 sept – Sputnik, Doina Crainic. Declarațiile lui Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, conform căruia sancțiunile UE nu ar împiedica țările africane să cumpere produse agricolă ruseşti, nu corespund realității, a subliniat Oleg Ozerov, ambasador extraordinar și șef al Secretariatului Forumului Rusia–Africa.
Acesta a amintit că, în urma deblocării porturilor din Marea Neagră pentru transportul grâului ucrainean, „aproape tot acest grâu a fost vândut țărilor europene bogate și nu țărilor care sunt cu adevărat în nevoie”.
„Ipocrizia Occidentului se manifestă și prin negarea față de partenerii africani a propriilor sancțiuni impuse împotriva companiilor ruseşti furnizoare de alimente și îngrășăminte”, a declarat diplomatul într-un articol publicat de cotidianul The Herald din Zimbabwe.
Potrivit acestuia, partea rusă a cerut Națiunilor Unite să exercite o influență asupra Comisiei Europene, astfel încât acesta din urmă „să ridice restricțiile discriminatorii asupra livrărilor de îngrășăminte rusești în țările în curs de dezvoltare”.
„Cu toate acestea, la acest moment, nu vedem niciun progres în această privință”, a spus Ozerov, potrivit Sputnik France.
Situația este identică în ceea ce privește grâul rusesc: Europa menține în continuare restricții asupra exportului acestuia, a deplâns diplomatul rus.
„Toate acestea creează impresia unui joc în care Occidentul creează în mod deliberat o amenințare la adresa securității alimentare în țările africane, prin împiedicarea circulaţiei produselor rusești”, este concluzia lui Ozerov.
Drapelurile UE - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2022
Editoriale
Planul Americii funcționează: Europa se prăbușește
Fluxul de știri
0