Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Explozii detectate în apropierea conductelor Nord Stream - VIDEO

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaУчасток магистрального газопровода "Северный поток"
Участок магистрального газопровода Северный поток  - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Oamenii de știință din Danemarca și Suedia au detectat explozii subacvatice în apropierea conductelor Nord Stream, luni, când au fost raportate mai multe scurgeri majore.
BUCUREŞTI, 28 sept – Sputnik, Doina Crainic. Se suspectează acum că sabotajul este cauza principală a daunelor.
„Nu există nici o îndoială că acestea au fost explozii”, a declarat marți seismologul Bjorn Lund de la Centrul Național de Seismologie din Suedia (SNSN), pentru radiodifuzorul public SVT.
Armata daneză a publicat imagini aeriene ale scurgerilor, care arată pete mari vizibile în apă. Nord Stream 1 a suferit două scurgeri la nord-est de insula daneză Bornholm, în timp ce Nord Stream 2 a fost deteriorată la sud de Duedde, o plajă situată în extremitatea de sud a insulei, au menționat militarii, potrivit RT.
La începutul zilei, Moscova a anunţat că a analizat cauzele din spatele scurgerilor, fiind plauzibil scenariul în care conductele au fost vizate într-un act de sabotaj. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că în prezent „nicio ipoteză nu poate fi exclusă” cu privire la cauzele incidentului.
Conducta Nord Stream 1 a fost finalizată în 2011. Lucrările de construcție pentru Nord Stream 2 au început în 2018 și au suferit numeroase întârzieri din cauza presiunii politice și a sancțiunilor din partea SUA. Conducta a fost terminată și presurizată în septembrie 2021, dar niciodată nu a ajuns să fie pusă în funcţiune.
Cu două zile înainte de începerea operaţiunii militare a Rusiei în Ucraina, guvernul german a suspendat certificarea pe termen nedefinit și a respins în mod repetat orice sugestie, atât internă, cât și din partea Moscovei, de a deschide conducta.
Presiunea în conducta de gaz Nord Stream 2, care a fost construită pentru a pompa gaz din Rusia în Germania, a scăzut de la 300 la 7 bari peste noapte - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2022
Economie
Presiunea scade în conducta Nord Stream 2 către UE
Fluxul de știri
0