Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șor, cu denunț la procuratură împotriva lui Spînu

© Sputnik / Miroslav RotariIlan Șor
Ilan Șor - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2022
Abonare
Liderul Partidului Șor, Ilan Șor, l-a denunțat la Procuratură pe vicepremierului Andrei Spînu pentru averile nedeclarate.
CHIȘINĂU, 27 sept - Sputnik. Liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, a depus un denunț la Procuratura Generală împotriva viceprim-ministrului și ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.
Potrivit lui Șor, Spînu deține în conturi off-shore milioane de dolari și euro, dar pe care nu le-a inclus în declarațiile de avere.
Potrivit unui comunicat de presă, Ilan Șor își exprimă speranța că Procuratura, atunci când nu va mai fi capturată, va iniția urmărirea penală în privința averii nedeclarate a lui Spînu.
„Așa cum am promis, am depus la Procuratura Generală un denunț împotriva viceprim-ministrului Andrei Spînu, care este multimilionar în dolari și euro, dar care nu-și declară averea, așa cum îl obligă legea, ci o ascunde în conturi off-shore. Îmi exprim speranța că Procuratura, atunci când va deveni independentă și nu va mai fi capturată, va examina denunțul și va iniția urmărirea penală în temeiul bănuielii rezonabile privind neincluderea intenționată în declarația de avere și interese personale a conturilor în valută străină, în care se află 43 de milioane de dolari și euro. Am solicitat și Autorității Naționale de Integritate să verifice proveniența banilor și dacă aceștia au fost sau nu incluși în declarațiile de avere ale lui Andrei Spînu. Să domine adevărul, nu minciuna și să fie aplicate pedepse pe măsură!”, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a lui Ilan Șor.
Reamintim că, acum câteva zile, Ilan Șor a publicat un document potrivit căruia vicepremierul Andrei Spînu este multimilionar și își ascunde banii în conturi off-shore. Astfel, susține Șor, pe patru dintre conturile din străinătate, deschise pe numele lui Spînu și ale firmelor acestuia sunt, în total, 43 de milioane de euro și dolari.
Recent, președintele Partidului „ȘOR” a mai dezvăluit că Andrei Spînu, are, pe contul unei bănci din străinătate, cinci milioane de lei, echivalentul a un sfert de milion de euro.
Potrivit lui Ilan Șor, aceste sume nu se regăsesc în declarațiile de avere a demnitarului de stat și i-a recomandat acestuia să anunțe singur instituțiile de drept despre acest lucru. Ilan Șor a mai spus că va face o serie de dezvăluiri despre averile ascunse ale mai multor demnitari și funcționari.
Vom preciza că Andrei Spînu a negat că ar deține averi pe care nu le-ar fi declarat.
Protestul de duminică, 25 septembrie, la care protestatarii au încercat să instaleze corturi în curtea Președinției, gest la care polițiștii au răspuns în mod violent.  - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2022
Politică
Protestatarii i-au chemat pe diplomații străini să monitorizeze protestul
Fluxul de știri
0