Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ilan Șor îi cheamă pe profesori și medici la protestul din 2 octombrie

© Sputnik / Rodion ProcaProtest al opoziției la Președinția Republicii Moldova
Protest al opoziției la Președinția Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Liderul Partidului Șor, Ilan Șor, îi cheamă pe profesori și medici să susțină protestul antiguvernamental anunțat pentru duminică, 2 octombrie.
CHIȘINĂU, 27 sept - Sputnik. Președintele Partidului „Șor”, Ilan Șor, a lansat un mesaj către angajații din domeniile educație și sănătății. El a deplâns situația gravă în care se află cele două categorii de angajați, remunerate cu salarii cu mult sub media europeană și care nu mai acoperă cheltuielile enorme. Potrivit unui comunicat de presă al Partidului Șor, liderul acestei formațiuni i-a chemat pe medici și profesori să participe duminică, 2 octombrie, la protestul din curtea Președinției.
„Sunteți oamenii de care statul trebuie să se preocupe în primul rând. Știți bine că eu mă aflu acum în Israel. Aici, salariul mediu al unui profesor este de 3.000 de euro, iar al unui medic – 10.000 de euro. Dar ce a făcut statul cu viața voastră? Trăiți de la salariu la salariu. Nu doar că nu faceți economii, ci încercați să supraviețuiți”, a menționat Ilan Șor.
De asemenea, el a atenționat că, deși situația este gravă, greul abia urmează.
„Știți foarte bine că, peste o lună, o să începeți să primiți facturi uriașe pentru gaz și electricitate. Cu regret, veți fi nevoiți să vă împrumutați la nesfârșit, pentru a plăti aceste facturi și pentru a supraviețui”, a menționat Șor.
El a amintit despre promisiunile făcute de Maia Sandu și PAS în campania electorală, care nu au mai fost realizate.
„Știți bine că eu niciodată nu am mințit poporul Republicii Moldova. Dacă am promis, mă țin de cuvânt. Și acum vă dau cuvântul că voi face viața voastră demnă, îndestulată și frumoasă”, a promis Ilan Șor.
El i-a invitat pe profesori și medici la mitingul programat pentru duminică.
„Dacă doriți să vă schimbați viața chiar de mâine, să treceți cu bine peste această iarnă și, mai departe, să aveți o viață minunată, vă invit, în 2 octombrie, la 15:00, la Președinție, pentru a obține, împreună, schimbarea”, a menționat liderul opoziției.
Și duminica trecută, Partidul „Șor” a desfășurat proteste de amploare în fața Președinției. Potrivit organizatorilor, mitingul a întrunit aproximativ 45.000 de oameni. Alte 20 de mii de persoane au fost împiedicate de poliție și alte structuri ca să ajungă la manifestație. Poliția a anunțat însă o participare mult mai mică la această acțiune de protest – de doar câteva mii de oameni.
Protestul de duminică, 25 septembrie, la care protestatarii au încercat să instaleze corturi în curtea Președinției, gest la care polițiștii au răspuns în mod violent.  - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2022
Politică
Protestatarii i-au chemat pe diplomații străini să monitorizeze protestul
Fluxul de știri
0