Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dinu Țurcanu: Protestatarii sunt bruscați, loviți și intimidați de polițiști

© Sputnik / OsmatescoDinu Țurcanu, la acțiunea de protest din 18.09.2022
Dinu Țurcanu, la acțiunea de protest din 18.09.2022 - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2022
Abonare
Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, unul dintre organizatorii acțiunilor de protest din centrul Capitalei, a denunțat abuzurile la care se dedau reprezentații forțelor de ordine față de protestatari.
El a spus că protestatarii sunt supuși ilegalităților și umilințelor din partea polițiștilor, chiar dacă acțiunea de protest se desfășoară absolut legal.
Dinu Țurcanu a precizat că în cadrul mitingului de duminica trecută “protestatarii au fost bruscați, loviți, intimidați de către polițiști”, iar unii s-au ales chiar cu capul spart. El a spus că oamenii legii au acționat violent împotriva protestatarilor care au încercat să instaleze corturi în curtea Palatului Prezidențial, deși tribuna, scena, corturile sunt “construcții temporale” pe care legislația le permite protestatarilor să le utilizeze în cadrul acțiunilor de protest.
Fluxul de știri
0